Hitta begravningsbyråPrispressarna i StockholmTalkurbex

Vacker och värdig begravning med liten budget

När något dör är det dödsboet som bekostar begravningen. Det vill säga dom tillgångar som den avlidne hade, där vissa har många och andra väldigt få. Finns lite pengar att röra sig med kan man ändå ordna en vacker och värdig begravning, förslagsvis med hjälp från en begravningsbyrå. Det finns flera sätt att hålla nere kostnaderna och nedan följer några bra tips.

Anlita en begravningsbyrå

Även om man har en liten budget för att arrangera en begravning så är det en god idé att anlita en begravningsbyrå. Det kommer att underlätta processen enormt och dessutom får man ett bra stöd. Genom att berätta att man har en speciell budget kan den begravningsbyrå man valt dessutom hjälpa till att ge förslag på dom olika val som finns för att pengarna ska räcka till det nödvändigaste.

Enkla val behöver inte vara sämre

När man planerar en begravning finns många val att göra och med det kommer också många olika prisklasser. Dom enkla och lite billigare valen är absolut inte sämre än något annat och man kan göra fint och stämningsfullt även med enkla medel.

Kista – En kista väljer man enklast ut hos en begravningsbyrå och den billigaste och även enklaste varianten kostar bara någon dryg tusenlapp. Här finns verkligen pengar att spara eftersom en kista kan kosta uppemot 30 000 kronor, vilket inte alls är nödvändigt.

Istället kan man låna ett bårtäcke att täcka kistan med så att den inte syns. Nackdelen med ett lånat bårtäcke är att man inte får lägga blommor på kistan. Vill man det kan man istället sy eller på annat sätt fixa ett eget täcke och på så vis då smycka kistan som man vill.

Blommor – Precis som att en kista kan vara väldigt dyr så gäller detsamma med blommor. Det finns egentligen ingen högre gräns för hur mycket olika blomsterarrangemang kan komma att kosta vid en begravning men det finns saker man kan göra för att hålla kostanden nere.

Är det rätt säsong kan man till exempel gå ut i sin egen rabatt för att blocka vackra blommor att själva göra arrangemang av istället för att beställa genom en begravningsbyrå och florist. Arrangemangen och buketterna behöver inte vara köpta för att vara vackra.

Musik – det är inte helt ovanligt att man anlitar någon form av sångare eller musikant vid en begravning men inte heller detta är nödvändigt. Det går lika bra att spela upp en låt via CD eller mobiltelefon. Kanske finns det någon bland begravningsgästerna som kan sjunga, och som kan tänka sig att ställa upp?

 

Håll nere kostnaderna på minnesstunden

En minnesstund är en trevlig sammankomst i samband med en begravning och även här finns flera saker man kan göra för att hålla konstanterna nere.

Håll till hemma – Ett sätt att hålla nere kostanderan för minnesstunden är att hålla till hemma hos någon av dom anhöriga istället för att hyra en lokal.

Laga maten själv – Det är vanligt med catering till en minnesstund med definitivt inte nödvändigt. Kanske är ni några anhöriga som kan hjälpas åt att handla och laga någon enklare förtäring till gästerna, det blir garanterat billigare.

Categories:
Hitta begravningsbyrå Prispressarna i Stockholm Talkurbex
Tags:
You Might Also Like