Hitta begravningsbyråHitta FlyttfirmaHitta Webbyrå

Flyttfirmans skyldigheter

Ska du anlita en flyttfirma för att flytta till en ny bostad är det bra att läsa på om vilka rättigheter och skyldigheter du har i samband med uppdraget. Om du anlitar ett företag som följer branschens normer finns det en del saker att ta hänsyn till och som du kan läsa in dig på. Här följer några av de viktigaste sakerna.

Vilka skyldigheter din flyttfirma har

De viktigaste sakerna som din flyttfirma behöver följa är:

  • Utföra uppdraget fackmässigt
  • Utgå från att de själva är kunden
  • Ge råd
  • Berätta om vad som är viktigt
  • Kontrollera det som syns
  • Be om en lista på känsliga saker

Utföra uppdraget fackmässigt

En flyttfirma måste agera professionellt och sköta arbetet därefter. Som exempel ska de lägga fokus på att flytta era saker så säkert och effektivt som möjligt. Hjälper de till med att packa ska de i första hand packa saker och inte utöva smakråd om vad som bör sparas, säljas eller något liknande.

Utgå från att de själva är kunden

När du tar hjälp av en flyttfirma ska de tänka på dina saker som att de äger sakerna själva. Teamet ska tillvarata dina intressen i första hand och se till så att allt fungerar bra. Ett exempel är att de inte ska lasta ömtåliga lådor längst ner i flyttbilen utan undvika risken att något går sönder.

Ge råd

Även om du inte köper in hjälp av en packmästare betyder inte det att du är expert på att packaflyttkartonger. En flyttfirma som erixonflytt.se ska alltid bidra med kunskap och råd om hur du packar på bästa sätt. Exempelvis är ett riktmärke att du packar halvfulla lådor med porslin och toppar med kuddar eller filtar.

Berätta om vad som är viktigt

Du ska givetvis berätta för din uppdragstagare vad de ska tänka på med att flytta era saker. Har ni några ömtåliga saker behöver den ansvarige på er flyttfirma få veta det. Om du däremot säger att inget är viktigt eller speciellt behöver företaget informera dig om saker som kan vara viktiga. Det är en informationsplikt som alltid bör finnas med som en grund för att underlätta uppdraget.

Kontrollera det som syns

Packar ni era lådor själva kommer er flyttfirma att göra en kontroll av bohaget inför flytten. De måste däremot inte öppna varje låda och gå igenom innehållet, gör de så är det att strida mot ett fackmässigt uppförande. De ska kontrollera allt bohag som syns och därmed inte ligger i lådor.

Be om en lista på känsliga saker

Alla har ömtåliga och känsliga saker som behöver flyttas och en flyttfirma ska alltid be om en lista på vilka saker som ska hanteras varsamt. Listan tillsammans med den yttre kontrollen ska vara tillräckligt för att flytten ska genomföras säkert. Ytterligare en sak som ska göras är att pricka av listan så att alla ömtåliga saker tas om hand och hanteras på ett bra sätt. Vet ni inte vad som är ömtåligt kan ni fråga flyttfirman. De ska kunna informera om vanliga saker som är känsliga och bör hanteras med extra varsamhet.

Categories:
Hitta begravningsbyrå Hitta Flyttfirma Hitta Webbyrå
You Might Also Like