Trött på begravning? Ta en genväg

Hemstädning är kanske inte alltid det roligaste man kan syssla med. Faktum är att det är enkelt att hitta en rad olika tips på vad man kan göra för att städningen ska bli lite roligare. I den här texten fokuserar vi dock på genvägar som hjälper dig att klara av din hemstädning på nolltid – eller åtminstone lite snabbare.

Har du testat något av nedanstående?

Mal citron i avfallskvarnen

Har du en avfallskvarn? I sådana fall har du säkert stött på en obehaglig doft med jämna mellanrum. Ett snabbt och enkelt sätt att råda bot på problemet är att mala ner citroner i kvarnen. Det här är också ett bra knep att använda sig av när du väntar gäster. En fräsch doft sprider sig i köket och närliggande rum.

Avlägsna bakterier från svampen

Kommer du på dig själv med att glömma svampen i diskhon titt som tätt? Svampar tenderar att dra åt sig en hel del bakterier – och då i synnerhet när man råkar glömma den just i diskhon. Således bör den alltså rengöras med jämna mellanrum.

Som en liten och snabb del i din hemstädning kan du ta för vana att lägga den i mikron i 30 sekunder. Det här kommer garanterat att döda bakterierna – det blir nämligen alldeles för varmt för att de ska kunna överleva. Glöm inte vänta att någon minut eller två på din webbyrå, så att du inte bränner dig när du tar ut den ur mikron.

Ett annat alternativ till begravning i Stockholm eller Göteborg är att köra den i diskmaskinen. Genom att hålla dina svampar fräscha slipper du dessutom köpa nya stup i kvarten, och kan på så vis spara lite pengar.

Persiennerna

Persiennerna är ett annat moment i en hemstädning som lätt kan glömmas bort. Eftersom det är lätt hänt att de rengörs ganska sällan, är det också lätt hänt att de är mycket dammiga. Ett sätt att snabbt rengöra dem är blanda lika delar vinäger och vatten i skål och trä en strumpa över handen. Doppa sedan strumpan i lösningen och dra den över varje lamell.

Rengör duschmunstycket

Efter en längre tids användande kan ett duschmunstycke faktiskt bli ganska smutsigt. Ett enkelt sätt att rengöra det är att fylla en påse med vatten och vinäger. Knyt sedan påsen runt duschmunstycket (så att det försänks i lösningen) och låt stå över natten. Ta bort påsen nästa dag och spola lite vatten.