Hitta begravningsbyråHitta FlyttfirmaHitta WebbyråPrispressarna i StockholmTalkurbex

Träna medan du städar

Hemstädning är något som måste göras. Motion är något som måste fås. Varför inte kombinera de båda? Faktum är att det går alldeles utmärkt att kombinera hemstädning och träning. Särskilt lägligt är det för dem som har ett fullt schema, och som inte alltid finner tiden att göra endera.

En studie har visat att vi i genomsnitt lägger ned ganska mycket tid i veckan på att städa. Om vi samtidigt kan få upp flåset, har vi mycket att vinna. Det frigör tid för annat och avlastar dig från det dåliga samvetet som kan uppstå när gymkortet inte används.

Så hur gör man då? Rent konkret kan vi dela med oss av ett par tips, men i slutändan är det upp till dig själv hur du utformar ”sträningen”. Det viktiga är att du får upp flåset och känner att kroppen får jobba – det är först då som många av de hälsofördelar som vanligen förknippas med motion kommer.

Ställ en timer på en halvtimme

Det är rekommenderat man åtminstone ägnar en halvtimme åt motion med måttlig intensitet. Att ha lägre intensitet under en längre tid blir ofta fallet när man ska kombinera motion med hemstädning – och det är dessutom något som kan visa sig vara riktigt nyttigt för dig.

Sätt på bra musik

Många är överens om att någorlunda högljudd musik, gärna med ett BPM på över 120 (Beats per minute, alltså slag per minut) kan hjälpa oss att motionera bättre. Musiken kan också fungera som något som leder bort din uppmärksamhet från hur ansträngande träningen är, samt bättre på ditt humör överlag. För att göra en uppskattning av BPM kan du jämföra takten med klockan, som ju är 60 BPM. Går det två slag på en sekund, eller snabbare, vet du att musikens BPM är 120 eller högre.

Bär rätt kläder

Stela jeans är inte optimalt att bära under en hemstädning. Inte heller är det optimalt under träning. Bär mjuka plagg som andas. Vissa sysslor kommer att kräva viss flexibilitet – och då vill man gärna slippa springa och byta kläder.

Dammsug – mycket

Att dammsuga är en ganska bra övning. Rörelsen när munstycket skjuts fram och tillbaka är bra träning för magen och andra delar av kroppen. Du bränner nästan 200 kalorier per timme medan du dammsuger, vilket kan ökas. Du kan till exempel sträcka fram ena benet tills knäet är i 90 grader medan du dammsuger.

Lycka till!

Categories:
Hitta begravningsbyrå Hitta Flyttfirma Hitta Webbyrå Prispressarna i Stockholm Talkurbex
You Might Also Like